Tehnologie

TeraPlast Recycling - reciclator și colector de deșeuri din PVC rigid

Top 10 procesatori
Surse deșeuri
Capacitate procesare
Investiții
Sustenabilitate
Impactul asupra mediului

Fluxul tehnologic pentru reciclarea deșeurilor din PVC

În 2017, în Europa, conform raportului VinylPlus, s-au reciclat 640.000 tone PVC
PVC plastifiat 36%
PVC rigid 64%

De ce să reciclezi

Ce deșeuri colectăm

TeraPlast Recycling colectează deșeuri reciclate din România, dar și din alte țări ale UE. Printre acestea enumerăm Olanda, Italia, Germania sau Finlanda. Colectăm deșeuri post consum și deșeuri post-industriale:

- Profile tâmplărie PVC (capete și bare profile);

- Profile tehnice – lambriuri, jaluzele, alte tipuri de profile tehnice (jgheab, canaleți, colțare, șine perdea, etc.);

- Țevi; Fitinguri PVC.

 

Reciclează cu TeraPlast Recycling

Prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație, compania TeraPlast Recycling poate procesa atât deșeuri post-consum cât și deșeuri post-industriale, folosind aceeași linie de reciclare. Mai mult, datorită versatilității liniei de procesare, putem utiliza ca surse de deșeu numeroase tipuri de produse, de la profile tâmplărie, la țevi, fitinguri, jaluzele, glafuri, lambriuri sau canaleți.

Avem know-how-ul necesar utilizării materialelor reciclate și căutăm mereu să dezvoltăm și să perfectăm rețete proprii pentru creșterea gradului de utilizare a acestor materiale. Linia noastră de reciclare a fost concepută ca suport pentru producția TeraPlast. Materialele obținute din reciclare sunt folosite în producția de țevi, profile tehnice din PVC și altele. De asemenea, materialele obținute din reciclare pot fi comercializate și altor procesatori din PVC.

TeraPlast Recycling colectează deșeuri reciclate din România, dar și din alte țări ale UE. Printre acestea enumerăm Olanda, Italia, Germania sau Finlanda. Compania se poziționează pe locul 1 în România și în top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, după capacitatea de procesare de 12.000 tone anual.

De ce să reciclezi cu TeraPlast Recycling

PVC sau policlorura de vinil, este un material termoplastic obținut prin procesul de polimerizare al clorurii de vinil. Acesta este utilizat în numeroase aplicații, produsele din PVC necesitând o întreținere minimă în timpul utilizării, fiind extrem de durabile și având și o speranță de viață mai mare de 60 de ani.

Din păcate, calitățile care fac ca PVC-ul să fie atât de apreciat pot provoca pagube importante mediului înconjurător. Deoarece PVC-ul se descompune foarte greu în natură, reciclarea sa devine un proces esențial în demersurile de protejare a mediului.

Însă reciclarea PVC-ului are numeroase efecte benefice, nu doar salvarea mediului înconjurător. Produsele din PVC sunt excelente pentru reciclare, atunci când ajung la sfârșitul vieții, acestea putând fi utilizate în mai multe cicluri de viață. De altfel, PVC-ul are avantajul de a putea fi reciclat în mod repetat de până la 8 ori, fără ca materialele componente să fie afectate.

Dar asta nu e tot. Un alt avantaj unic al acestui material e faptul că formula sa poate fi schimbată, lucru care duce la îmbunătățirea proprietăților produsului final, fără a scădea nivelul de performanță tehnică.

Reciclarea PVC-ului înseamnă sprijinirea unei economii circulare și conservarea resurselor într-un sistem mai durabil.